Even kennis maken..

Mijn naam is Alinda Knottnerus en als ervaren psycholoog ben ik werkzaam vanuit mijn eigen praktijk Psychologiepraktijk Mentaal in Balans in Amstelveen. Ik bied professionele psychologische hulpverlening aan. Belangrijke waarden waarvoor ik zal zorgen in het behandelcontact zijn betrokkenheid, professionaliteit, gelijkwaardigheid en respect.

Ik ben afgestudeerd in de doctoraalstudie Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik heb meerdere jaren werkervaring als psycholoog. Zo heb ik jarenlang mensen met werkgerelateerde klachten en diverse psychische klachten begeleid.

Daarna heb ik enkele jaren in de psychiatrie gewerkt. Zodoende heb ik zeer waardevolle ervaring opgedaan, met het begeleiden van mensen met diverse, ingewikkelde problematiek. In de psychiatrie verzorgde ik de behandeling aan mensen met uiteenlopende klachten, zoals depressie, angstklachten, psychotische symptomen, piekeren, persoonlijkheidsproblematiek, faalangst, werkgerelateerde klachten of relatieproblemen. Het vak van psycholoog is het vak waar mijn hart ligt en wat ik met overgave, enthousiasme en inzet doe.

Ik probeer het beste in de cliënt naar boven te halen. Als u bij mij in behandeling komt, vind ik het belangrijk dat u bepaalde negatieve patronen kunt doorbreken. Zo zult u uw persoonlijke vrijheid en kwaliteit van leven aanzienlijk kunnen vergroten. Ik kan u vanuit mijn jarenlange ervaring als psycholoog, ruime levenservaring en sterke intuïtie, goed begeleiden en helpen zicht te krijgen op de problemen. Ik kan u helpen zelf de controle over uw leven terug te nemen. Voor allerlei problemen kunt u bij mijn praktijk terecht.

Het werken als psycholoog geeft mij veel voldoening en plezier. Wanneer ik merk dat iemand verder komt tijdens de behandeling, geeft mij dat veel voldoening en voel ik dat het vak van psycholoog mij op het lijf geschreven is.

Mijn kwaliteiten zijn heel divers. Ik kan een luisterend oor bieden, alsook heldere, nieuwe inzichten geven bij uiteenlopende psychische problemen. Met de inzichten zult u in staat zijn het leven beter aan te kunnen, tegenslagen beter te relativeren en meer voor uzelf te kiezen. Ook bied ik praktische handvatten en kan ik manieren aanleren om anders te denken of anders met problemen om te gaan. U kunt denken aan timemanagement, assertiviteit en andere denkpatronen aanleren. Het volgen van een cursus assertiviteitstraining, mindfulness en/of persoonlijke groei is ook mogelijk. Of u nu met kleine of grote problemen zit, Psychologiepraktijk Mentaal in Balans is er voor u!

- Alinda Knottnerus
 

Registratiecodes

Mijn NFG nummer: 8071
Mijn RBCZ nummer: 810260R

Mijn AGB codes:
AGB zorgverlenercode: 94061297
AGB praktijkcode: 94061298
psycholoog knottnerus amstelveen
Alinda Knottnerus
  • Psycholoog-NIP
  • Vergoedingen mogelijk
  • Afspraak op korte termijn
  • Ook in de avonduren
Vraag of interesse?

U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Ik ben lid van:
psycholoog NIP Amstelveen